Goudschat gevonden in huis overleden kluizenaar

Schoonmakers in de Amerikaanse staat Nevada hebben een bijzondere ontdekking gedaan toen ze het huis van een overleden kluizenaar leeghaalden.

Hoewel de man maar 200 dollar op zijn bankrekening had, vonden ze in het huis dozen vol goud. Volgens de Las Vegas Sun leefde Walter Samasko als een kluizenaar. Hij overleed in mei maar zijn lichaam werd pas in juni ontdekt nadat buren hadden geklaagd over de geur.


Toen het huis werd schoongemaakt om verkocht te worden, vonden gemeenteambtenaren goudstaven en munten ter waarde van zeven miljoen dollar, opgeslagen in dozen in de garage. Volgens een ambtenaar ging het om zoveel goud dat ze een kruiwagen nodig hadden om het naar de vrachtwagen te brengen.

Boeken over complottheorieën
Naast het goud vonden ze verschillende boeken over complottheorieën, meerdere wapens en een hoop ingeblikte zalm en tonijn. Volgens buren was de man stil en 'tegen de regering'. De man zou nog nooit bij een dokter zijn geweest omdat hij bang was om geïnfecteerd te worden door naalden.

De ambtenaren wisten uiteindelijk een nicht van de man, een lerares, op te sporen. Volgens haar advocaat kon ze het nieuws amper geloven. Ze had Samasko al jaren niet gesproken en had nog geen idee wat ze met de erfenis wilde gaan doen.

Op September 20, 2012