Artikel afbeelding

Verbogen ringen weer rond maken

Na verloop van tijd of na een ongeluk kunnen sieraden verbogen raken. Een niet meer ronde ring ziet er niet meer zo mooi als vroeger uit, daarnaast is het niet prettig om een niet ronde ring te dragen. Is het mogelijk om verbogen ringen weer rond te maken? Zo ja hoe doe je dit?

.

Kan een verbogen ring weer rond gemaakt worden?

Het is in de meeste gevallen zeker mogelijk om een verbogen ring weer rond te maken. Deze zal weer vrijwel perfect rond worden, afhankelijk van de conditie waarin deze verkeert.

Kan je dit zelf thuis doen?

Helaas, het is niet mogelijk om ringen zelf weer rond te maken. Je hebt hier namelijk speciaal gereedschap voor nodig. Tenzij je over dit gereedschap en de bijbehorende kennis beschikt raden wij dus zeker aan om contact op te nemen met een van de juweliers op dit platform. Vraag naar de mogelijkheden per juwelier en baseer hier je keuze op, zodat je jouw sieraad weer zo mooi mogelijk kunt herstellen.

Hoe doet een juwelier dit?

Juweliers hebben speciale ringenstokken, hiermee worden de ringen op maat gemaakt. Ook kunnen deze weer helpen om de ring ronder te maken. Het materiaal wordt verhit en teruggebogen in de oorspronkelijke vorm. Hierbij kan extra gebruik worden gemaakt van meerdere tangen. Zodra de ring weer afgekoeld is heeft deze zijn eigen vorm weer en kan deze weer gedragen worden.

Op November 2, 2018