Artikel afbeelding

Handen wassen, je doet het fout.

Handen wassen, dagelijkse routine

Elke dag als onderdeel van de routine om gezond te leven, moeten we onze handen wassen. In de meeste gevallen wordt dit gedaan voor of na activiteiten zoals:

• Na het gebruik van een toilet
• Voor en na het eten
• Voor en na de bereiding van maaltijden
• Na het thuiskomen van het werk
• Na het doen van activiteiten buiten, zoals harken of tuinieren

De lijst van activiteiten is eindeloos, goede hygiëne is van groot belang voor de algehele gezondheid. Je kunt wel je handen wassen na de bovengenoemde activiteiten, maar studies tonen aan dat je het mogelijk niet goed doet! Afhankelijk van de mate van stappen die worden gemist, kan het daadwerkelijke effect van het handen wassen zelfs nihil zijn. Ik zal je stap voor stap vertellen hoe je er voor kan zorgen dat je op de juiste manier je handen wast.

  Hoe je handen te wassen Het is over het algemeen het beste om je handen te wassen met water en zeep. Volg deze eenvoudige stappen:
  1. Verwijder eerst alle sieraden die je draagt om je vingers of polsen, maak je handen nat met water - warm, lauw of koud.
  2. Breng handzeep of zeep poeder aan.
  3. Schuim goed. Zorg ervoor dat de zeep in alle delen van je handen komt.
  4. Wrijf je handen krachtig gedurende ten minste 20 seconden. Vergeet niet om alle oppervlakken te wassen, inclusief de rug van je handen, polsen, tussen je vingers maar ook onder je nagels.
  5. Spoel je handen en polsen goed af.
  6. Droog je handen met een schone of wegwerp handdoek.
  7. Indien mogelijk, gebruik een handdoek of je elleboog om de kraan uit te doen.
  Sieraden worden vaak vergeten Wat veel mensen vergeten zijn de sieraden zelf. Je sieraden heb je regelmatig om en doen zo dus ook mee tijdens al je activiteiten. Gewoon je sieraden afdoen voordat je je handen gaat wassen, of ze zelfs om houden tijdens het wassen zal niet werken. In wezen wanneer je handen schoon zijn en je doet je sieraden weer om, plaats je ook alle bacteriën en ziektekiemen terug op je handen die je zojuist had verwijderd. Als je je sieraden om houdt tijdens het wassen worden deze niet goed schoon. Ook onder je sieraden blijven bacteriën achter. Zorg er dus voor dat je met regelmaat je sieraden schoonmaakt. Wij begrijpen dat je niet voor elk soort sieraad een ander product wilt aanschaffen. Daarom adviseren wij Coat & Shine: www.coat-shine.com/nl-nl/. Dit product is niet schadelijk en is geschikt voor alle metalen. Zo hoef je slechts één product aan te schaffen en kan je toch al je sieraden veilig schoon maken en hygiënisch houden.

Uiteindelijk wil je gewoon alles hygiënisch voor jezelf en voor de mensen om je heen. Ik hoop dat we je geholpen hebben in dit artikel. Verspreid het woord over goede hygiëne en niet de bacteriën!

Op June 30, 2020