Terug

Slijtage witgouden ring

Anna

Mijn partner en ik hebben witgouden trouwringen gekocht van het merk Christian Bauer. Mijn ring kostte € 999,-. Na ongeveer anderhalve week zag ik tot mijn verbazing dat mijn ring aan .. enorm was beschadigd. Naast krassen, leek het wel alsof de ring was 'aangetast'; er zaten matte vlekken op. Nu draag ik deze ring links zonder wrijving met een andere ring. Aan mijn rechterhand heb ik twee witgouden ringen die ik al jaren heb, maar die er - naast de gebruikelijke kleine krasjes - veel beter uitzien dan mijn nieuwe trouwring! Daarbij ben ik rechtshandig dus komen deze twee ringen veel vaker in aanraking met bijv. gebruiksvoorwerpen. De ring van mijn partner zag er overigens nog piekfijn uit.

 

Mijn ring werd teruggestuurd naar Christian Bauer. Hij werd weer als nieuw gemaakt, maar tevens voorzien van een uitgebreide brief over het slijten van de rhodiumlaag en dat dit komt door schuring met een andere ring (wat dus bij mij niet aan de orde was!).

 

Ik heb mijn ring inmiddels 1,5 week om en ben voorzichtiger dan ooit; doe 'm uit bij het sporten, douchen en bij het slapen gaan. En wederom heb ik hetzelfde probleem: beschadigingen en matte plekjes. Het lijkt wel alsof er een productiefout in de ring zit.

 

Uiteraard begrijp ik dat rhodium slijt, maar volgens mij is dit pas na een jaar of 3 niet na anderhalve week!

Ik hoop dat u mij kunt vertellen wat er mogelijk aan de hand kan zijn met mijn ring.

 

 


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Mevrouw, rhodium is een relatief dun laagje wat over het goud gezet wordt om de ring witter te maken, maar dat kan ip niet in zo,n korte tijd slijten. Wat wel eens wil gebeuren dat goud ( ondanks het idee dat dit niet mogelijk zou zijn ) aangetast wordt door bijvoorbeeld zweet, met name als er bepaalde medicijnen geslikt worden. Goud is een relatief zacht product, krasjes en beschadigingen kunnen optreden, hoe snel dit gaat ligt uiteraard aan het gebruik. Krasjes treden alleen op als goud in aanraking komt met een ander hard materiaal.

Om echt een goed oordeel te kunnen vellen zouden wij de ring toch moeten bekijken.

Mocht het een productie fout zijn ( wat natuurlijk altijd mogelijk is ) dan moet de leverancier hier garant voor staan. Zo gaan wij bij Circles in ieder geval wel met de klanten om!

 

Met vriendelijke groet, Wilfried de Nobel.