Terug

Wie kan er deze vrij dunne hanger van goud weer vast solderen?

Wessel

Goude hanger met Jade steen (goud erom heen is een puntje gebroken)? Wie kan er deze vrij dunne hanger van goud weer vast solderen?


2 Antwoorden

Antwoord van Anny van Buul Juweliers

Goedemorgen Wessel,

 

Wij hebben een eigen goudsmid in dienst. U kunt vrijblijvend langskomen met de hanger zodat onze goudsmid deze kan beoordelen. Als het gemaakt kan worden kan hij gelijk zeggen wat de kosten zijn.

U bent van harte welkom in onze winkel:

Anny van Buul Juweliers

Helftheuvelpassage 242

5224AP Den Bosch


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hoi Wessel,

Dat zal lukken..kom gerust langs...mocht solderen geen optie zijn (bij solderen wordt het gehele sieraad verwarmd, en jade kan niet tegen deze soldeerhitte, waardoor de jade-steen even verwijderd wordt en later teruggeplaatst), dan is het herstellen met een laserlasapparaat een optie. Met dit apparaat is hitte dusdanig lokaal, dat er veel meer mogelijk is zonder die hitte-verspreiding..Dit vermeld hebbende, een herstelling is pas goed te beoordelen na het sieraad in je hand gehad te hebben en van alle kanten aangekeken..soms is bijvoorbeeld links iets kapot, maar heeft rechts ook aandacht nodig..

We zijn een team van goudsmeden (vier mensen met elk hun specialiteit) die veelal aan productie doen, en waarbij natuurlijk herstellen van sieraden ook een onderdeel is. groetjes, René -juwelier Verto Veldhoven-